sâmbătă, 17 martie 2012

Sa-ti incepi propria afacere sau sa te angajezi intr-o companie?

     Să-ţi începi propria afacere sau să te angajezi într-o companie? Acesta este dilema celor mai mulţi tineri, la absolvirea facultăţii. Mulţi ar dori dori devină antreprenori, însă nu ştiu cum să o facă, ce paşi trebuie să urmeze. La început de drum, totul pare foarte dificil şi aproape imposibil de realizat.
     Pentru a afla câteva ponturi, a primi câteva sfaturi şi împărtăşi unele poveşti de succes, Asociaţia pentru Promovare şi Dezvoltare Comunitară şi ziarul BURSA organizează, pe 22 martie, la Biblioteca Centrală Universitară, conferinţa "ANTREPRENORIATUL - o soluţie actuală".


     Doamna Cristina Chiriac, Ambasadoare a Antreprenoriatului Feminin, organizatoarea evenimentului, spune: "Ne propunem să detaliem în faţa tinerilor participanţi ideea de antreprenoriat. Dorim ca ei să conştientizeze că viitorul aparţine oamenilor care vor avea curajul iniţiativei proprii şi vrem să le oferim o seamă de indicii, dar şi informaţii şi experienţe concrete".
     Ideea de antreprenoriat va fi tema centrală de discuţie a conferinţei. Doamna Chiriac detaliază: "Dorim ca tinerii să conştientizeze că viitorul aparţine oamenilor care vor avea curajul initiaţivei proprii şi vrem să le oferim o seamă de indicii, dar şi informaţii şi experienţe concrete. Vrem să îi ajutăm atât pe cei care nu au încă o viziune a ceea ce poate şi înseamnă antreprenoriatul, dar şi pe cei care deja şi-au găsit ideile şi curajul, dar nu ştiu cum să le transpună în practică".
     Ce trebuie să ştim la începutul unei afaceri şi cum cântărim riscurile şi potenţialele beneficii, cum putem finanţa o afacere, care sunt facilităţile acordate de stat tinerilor antreprenori şi care sunt principalele taxe aplicabile în ţara noastră vom încerca să aflăm în cadrul conferinţei "ANTREPRENORIATUL - o soluţie de succes" de la invitaţi.
     Evenimentul este dedicat tinerilor cu vârsta peste 18 ani ce îşi doresc deschiderea şi dezvoltarea unei afaceri, cu precădere segmentul 18-35 de ani.
     Participanţii pot veni cu prezentări ale afacerii pe care doresc să o dezvolte şi, completând un simplu formular, ei pot lăsa propunerea lor ca să fie analizată de specialiştii implicaţi în proiect.
     În cadrul acestei conferinţe, tinerii au oportunitatea să întîlnească oameni cu preocupări similare, dornici să găsească soluţii pentru a defini viitorul sau pentru a redefini perspectiva, dar şi afacerişti din diverse domenii, profesionişti, dornici să împărtaşească din cunoştintele şi experienţa lor.
     Evenimentul reprezintă o oportunitate de a lua contact cu idei şi posibilităţi noi, poate nedescoperite încă.
     Cu această ocazie, participanţii vor putea ascuta, de asemenea, şi câteva exemple de succes ale unor tineri întreprinzători care au avut curajul să demareze propria afacere.
     Doamna Cristina Chiriac opinează: "Sperăm ca, prin aceste acţiuni şi altele asemenea în viitor, să reuşim să le inoculăm tinerilor ideea că fiecare poate şi trebuie să facă mai mult in propria viaţă şi, în consecinţă, în cadrul societăţii din care face parte. Pentru că, nu-i aşa, cu cât un om este mai bun cu şi pentru el însuşi, cu atât mai folositor poate fi celor din jurul său".




3 comentarii:

  1. Va felicit pentru generozitatea d-voastra pe care o aveti fata de tinerii intreprinzatori si nu numai...Am vazut intr-un reportaj ca o sa veniti in Moldova. Ati putea publica cand o sa veniti si locatia sau niste date de contact (email), pentru ca am nevoie de un sfat. Eu sunt din jud. Suceava, com. Bogdanesti si sunt in ultimul an la facultatea de Inginerie Economica si Management si vreau ca dupa terminarea cursurilor, sa incep o afacere si am nevoie de un sfat din partea d-voastra.
    Astept un raspuns de la d-voastra.
    Va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, asa este, voi veni in Moldova pentru a incuraja si impartasi din experienta mea, celor ce au nevoie!Va multumesc pentru sfat, voi pune pe blog-ul meu, locatia exacta,data, precum si invitatii mei! Imi va face o deosebita placere sa discut cu dumneavoastra!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua,

    V-am urmarit interviul de la postul B1TV, in care ati mentionat depre un program, prin care se acorda sprijin financiar si logistic pentru infiintarea unei noi firme.Sunt interesata de acest program si va rog sa-mi spuneti cum pot beneficia de aceste facilitati.
    Multumesc.
    Codruta C

    RăspundețiȘtergere