luni, 13 iulie 2015

Ne mai iubeste ...Uniunea Europeana? ..o intrebare ce acum macina sufletele a milioane de greci..

Marea familie, Uniunea Europeana a fost la un pas de a aplica o pedeapsa dura copilului neascultator, Grecia!

Asa, la prima vedere poate parea ca ,, Grecia a fost salvata!” De fapt, planul de restructurare este un plan de austeritate ce va aduce mariri de  taxe si impozite, retragerea unor drepturi speciale dar si diminuari la fondul de pensii , cu alte cuvinte  masuri mult mai dure decat cele propuse inainte de referendum. 

Din afara, povestea aceasta de dragoste pare destul de subreda, seamana mai degraba cu un mariaj in care partenerii sunt la un pas de divort si
fiecare dintre soti isi cauta aliati pentru a avea parte de un partaj favorabil.
Cel mai aprig judecator al Greciei a fost Germania, greu de induplecat mai ales ca poporul german a fost educat in spiritul valorilor  si nu prea intelege cum nu este sa nu iti onorezi obligatiile.

Italia, Franta si Spania s-au situat de partea cealalta si nu ma pot opri in a ma intreba, de ce?

O simpla privire asupra  gradului de indatorare sau a  nivelului ratei somajului in Italia si Spania ar trebui sa ne ajute in gasirea raspunsului.  Cu siguranta, la ora aceasta, Italia si Spania se gandesc foarte serios la gasirea ,,cheii de aur” care sa le rezolve macar partial problemele economice.

Desi nu fac parte din categoria euroscepticilor,  eu cred ca suntem la abia la inceputul unei perioade  dificile si ca pentru a pastra aceasta ,,familie “ unita este nevoie de mai mult decat acest fond de investitii de 50 de miliarde de euro.

Multi se intreaba cum s-a ajuns aici si cine sunt vinovatii?  Sa fie vorba doar de un vinovat? J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu