luni, 27 ianuarie 2014

S.O.S Economia!

Istoria riscă să devină viitor în cazul economiilor vulnerabile!

Când a izbucnit criza economică în State, mulţi au zis că la noi ( în România) nu o să ajungă! Apoi s-a înregistrat cea mai mare cădere la NYSE (New York Stock Exchange) şi iarăşi am rasuflat uşuraţi..că, la noi nu s-a întâmplat.
Până la urmă ecoul s-a reverberat şi economia României a fost atinsă şi ea.
2014 reîntoarce istoria în prezent însă din păcate noi suntem mult prea ocupaţi cu catastofe pe care le minimalizam şi pe care le tratam în derizoriu.
Lira turceasca, peso-ul argentinian, hrivna ucrainiană sunt doar 3 monede ce astazi se confrunta cu mari probleme.
Economiştii lumii au avertizat de-a lungul timpului care sunt efectele şi repercursiunile economice însă din păcate, noi ca întotdeauna ne trezim prea târziu!
Consumul restrâns duce la DEFLATIE! Mai periculos decât inflaţia el produce o scădere a cererii de bunuri şi de servicii pe fondul deficitului de lichidităţi, duce la retragerea investitorilor de pe pieţele respective şi la creşterea numărului de şomeri.
La noi, creşterea preţurilor a dus deja la o diminuare a consumului cu 30% în cazul energiei electrice şi ca o previziune vă pot spune că şi aplicarea accizei de 7 eurocenţi va duce la o reducere a consumului de carburanţi. Previziunile sunt sumbre dacă nu înţelegem importanţa acestor avertismente!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu