vineri, 25 ianuarie 2013

 Fondul Proprietatea trebuie, dacă se poate, să fie listat numai   la Bursa de Valori Bucureşti.


    Criza economică mai reprezintă încă un subiect de actualitate.Deşi a izbucnit acum câţiva ani, încă nu putem spune că ne-am vindecat de recesiune. Marii analişti economici au identificat cauzele declanşării crizei, dar, în ceea ce priveşte soluţiile de ieşire, acestea încă nu au un caracter unitar. Un lucru este cert, fiecare ţară încearcă, prin metode proprii, să depăşească momentele negre ale economiei".
    20 de ani de democraţie au fost insuficienţi pentru a finaliza procesul de privatizare în România, insuficienţi pentru a crea o piaţă lichidă, insuficienţi pentru a atrage şi menţine investitorii străini.
    Fondul Proprietatea reprezintă, la ora actuală, unul dintre cele mai importante fonduri de investiţii din Europa Centrală şi de Est şi poate fi o pârghie importantă în dezvoltarea economiei româneşti, bineînţeles cu anumite condiţii. Elementele esenţiale - transparenţa decizională şi management corect!
     Fac parte din acea categorie a românilor care se bucură că sunt români şi îmi doresc ca valorile să rămână în România, de aceea cred că Fondul Proprietatea trebuie, dacă se poate, să fie listat numai la Bursa de Valori Bucureşti.
     La preluarea managementului Fondului Proprietatea de către Franklin Templeton, administratorul a declarat că va sprijini şi dezvoltarea pieţei de capital din România, din păcate însă propunerea făcută acum de listare duală a Fondului la Bursa din Varşovia arată că administratorul se comportă ca un politician abil, dorind mai degrabă dezvoltarea pieţei de capital din Polonia!
     Autorităţile române şi Bursa de Valori din Bucureşti trebuie să depună toate eforturile legale pentru a păstra în această perioadă Fondul Proprietatea exclusiv la BVB!".

http://www.bursa.ro/fondul-proprietatea-doi-ani-de-la-listareanalistul-economic-cristina-chiriac-fondul-proprietatea-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu